Tak jsem zase tady aneb co se teď vlastně děje

March 26th, 2008 by Jakub Lucký

Po delší době jsem zase tady a vrhám se do aspoň o trošku častějšího blogování než jak tomu bylo za poslední dva měsíce, když jsem půlku tohoto času strávil mimo republiku a půlku v plné polní/práci.

Čemu se teď věnuji:

Aktuálně z hlediska programování, Linuxu a počítačů vůbec pracuji na několika “projektech”, především v Pythonu, ale tu a tam sklouznu i k takovým veselostem jako je úprava skriptu v Ruby nebo naprosto nepopsatelné programování v Bashi.

T61ctl

Sada skriptů pro Thinkpad T61, vycházející z modulů tp_smapi a thinkpad_acpi, s cílem co nejefektivněji ovládat svůj notebook. Aktuálně to umí jen hezky pracovat s baterkou, řekne vám kolik váš notebook ještě vydrží, další skript umí softwarově zapínat a vypínat Bluetooth.

Idea tohoto skriptu je taková, že vše lze ovládat jedním příkazem, buď pomocí Ncurses rozhraní, nebo pomocí parametrických příkazů (něco jako apt-get install/remove)

PyCrawler

Kvůli tomu, že mám za úkol vytvořit DVD z fotek a dalších souborů, to celé v nějakém autorun.bat + HTML kabátku. Za tímto účelem jsem se pustil do vývoje Crawleru v Pythonu, který by prováděl akce podle přípon souborů. Dokončení se blíží, protože už je na mě tlačeno, abych to celé dokončil. Výsledek snad bude multiplatformní a kdyby pak měl někdo časem chuť udělat nějaké jednoduché GUI třeba v Tkinteru, nebránil bych se mu :)

PyTTT

Můj dlouhodobý projekt na seminář Unix, který nemá s Unixem mnoho společného. Už o něm toho bylo napsáno dost, ale pořád ho dost není

Sazba střediskového almanachu

Ano, to mě taky čeká, jedna z nejdrsnějších prací v LaTeXu, která mě zatím čeká. Sazba cca 60ti stránkové knihy, s obrázky, dvousloupcová, spousta všelijakých obrázků, scanů a podobně. Zkrátka a dobře spousta srandy s TeXem

4 Responses to “Tak jsem zase tady aneb co se teď vlastně děje”

  1. Whitek Says:

    Juuu! Na toho LaTeXe se me uz ted sbihaji vsechny sliny : )

  2. Jakub Lucký Says:

    Whitek: A jsi si jistý, že víš, že si ten Latex nebudu oblékat? ;)

  3. Dragon Jake Says:

    Mně se sbíhají sliny na t61ctl, i když takových skriptů už pár je, ale doufám, že ten Tvůj bude lepší ;)

  4. Jakub Lucký Says:

    DragonJake: No, taky těch skriptů zatím není moc… snad se časem rozrostou…

Leave a Reply