Velké trable s malým přehrávačem

December 4th, 2007 by Jakub Lucký

Můj otec si koupil nejnovější iPod nano.

.

.

.

Už tušíte?

.

.

.

.

Pořád ne?

iT… (nikoliv IT)

iT…

iTu…

iTun…

Ano, jsou to iTunes!

Většina z vás asi namítne, že přece používám Linux a pro ten iTunes nejsou, proč se tedy rozčiluju, když existují takové slušivé náhrady, jako je GTKpod a další? Důvod není zas tak nepochopitelný, nový iPod nano je opravdu nový a jeho podpora v neoficiálních linuxových klientech, navíc v distribucích které si hlídají svou stabilitu, není valná.

Inu, jal jsem se nabootovat do Windows, neboť GTKpod v Debianu Lenny mi taktně sdělil, že nepoznává firmware mého nana a že to asi nebude moc fajnově fungovat. A tak to začalo.

Nemáte dostatečně novou verzi! Stáhněte si novější… A jedeme, 50MB se jako když v trafficu najdu… Další věc, která mě nepříjemně zarazila, je povinnost zadávat email, pokud chcete iTunes stáhnout. Co je komu mého mailu? Pravda, asi jsem jim tam mohl vyplnit bin.false@devnull.omg nebo fuckoff@example.org, ale řekl jsem si, že budu slušný a vyplnil jsem jim tam mail, který už delší dobu používám pouze pro tyto účely.

Ovšem třešničkou na dortu byla samotná instalace. Kromě iTunes se totiž instaluje i “vynikající” QuickTime a celá ta sláva trvá dobré 3/4 hodiny (podotýkám na Pentiu M, 1,7GHz, což sice není žádný blade-server ale taky žádná VIA EPIA)

A tak jsem se po hodině dostal k tomu “nejlepšímu”, a tím je samotná práce s iTunes. K tomu bych snad poznamenal jediné:

Nikdy, ale nikdy se nesnažte vyvíjet intuitivní aplikace, takové peklo si žádný geek nezaslouží!!

2 Responses to “Velké trable s malým přehrávačem”

  1. abr Says:

    1) iTunes se daji stahnout i bez vyplneni mailu
    2) na PM 1,6 GHz trvala instalace cca 5 min

    Prosim nesir FUDy, dik!

  2. Jakub Lucký Says:

    Píšu, jakou instalaci jsem zažil já… To není FUD, ale osobní zkušenost…

    Ad email: Ano, uznávám, jde to stáhnout bez něj, což jsem nevyzkoušel, neboť jsem předpokládal, že půjde o povinné pole…

Leave a Reply